fbpx

Als je partner chagrijnig is, word jij dat vaak ook

Als je partner chagrijnig is, word jij dat vaak ook

Mensen vragen mij wel eens: ‘Paula, wat is nou eigenlijk Feng Shui?’ De meesten hebben wel een vaag idee, iets met ruimtes inrichten. Voor degene die het interessant vinden, leg ik in een aantal blogs uit wat Feng Shui is en wat je ermee kunt.

We bestaan allemaal uit energie

Om te beginnen bestaan wij allemaal uit energie, ook alles om ons heen bestaat uit energie. Net zoals wij zelf soms hoog in onze energie zitten en een andere keer juist laag, varieert ook de kwaliteit van de energie om ons heen. Energie reageert op energie, waardoor we ongemerkt beïnvloed worden door de energie in ruimtes. Misschien ken je wel het gevoel dat je op bepaalde plekken volledig leegloopt, vaak in ziekenhuizen of je voelt spanning bij iemand thuis als er net ruzie is geweest. We reageren ook op elkaars energie. Als je partner chagrijnig is, word jij dat negen van de tien keer ook. Van iemand die super happy is, word je zelf vaak ook blij. ‘Moet je dan niet heel gevoelig zijn om beïnvloed te worden door de energie in een gebouw?’ Natuurlijk pikken gevoelige mensen de energie of sfeer in een ruimte sneller op of ze zijn zich ervan bewust. Iedereen staat echter onder invloed van de energie in een gebouw maar heeft dat niet direct door. Je denkt dat je zo moe bent omdat je de avond ervoor te laat bent gaan slapen.

Een overactief kind slaapt in een rustige kamer

Feng Shui is een methode om de natuurlijke energie om ons heen te analyseren en balanceren. Zo gebruik je kamers met een rustige energie (yin) om te slapen of te mediteren. In een kamer met actieve en bruisende energie (yang) ga je werken of brainstormen voor de beste creatieve ideeën. Heel logisch eigenlijk. Een overactief kindje laat je bijvoorbeeld niet slapen in een kamer met een heel drukke energie. Ook de vormen in een omgeving en in gebouwen spelen een rol. Vaak voel je dit intuïtief al aan. Ik denk dat niemand bedenkt om een bed midden in de slaapkamer te zetten (of hij/zij komt hier snel op terug). Gevoelsmatig zet je je bed tegen een muur, het liefst met zicht op de deur. In een restaurant kruip je ook liever in een hoekje dan dat je met je rug naar alle andere tafeltjes en de deur zit. Probeer het maar eens uit. Ervaar hoe jij je voelt in een drukke openbare ruimte, een rommelige kamer, een werkplek met je rug open en bloot naar de deur en je collega’s. Hoe voel jij je eigenlijk thuis? Kun je ontspannen na een dag werken of spring je constant op om nog even iets te doen terwijl je eigenlijk relaxt op de bank wilt zitten?

Hoe voel jij je thuis?