fbpx

Het jaar van de yang aarde Hond

Het jaar van de yang aarde Hond

In het westen is het nieuwe jaar al bijna 2 maanden gestart. Het Chinees nieuwjaar begon dit jaar volgens de maankalender op 16 februari.

Kun jij je nog herinneren hoe de maand oktober 2017 voor je was? Deze maand stond ook in het teken van de yang aarde Hond en was een sneakpreview voor 2018. Ik was die maand erg moe en merkte dat het allemaal wat moeizamer ging. ‘Lekker vooruitzicht!’ kun je nu denken, zeker voor degenen die dit jaar snel willen knallen… Snelheid is vanwege het dubbele aarde element (denk aan een grote berg) lastig dit jaar. Het is wel een jaar om terug te keren bij jezelf, een stapje terug te doen, om je inspanningen en resultaten van de afgelopen periode te overdenken, voor een sabbatical of een mooie reis. Natuurlijk kun je gerust resultaten boeken, het kost alleen wat meer moeite en inspanningen. Houd gewoon rekening met wat vertraging, stel zaken niet te lang uit, plan meer tijd in bij projecten en ga eerder van huis bij belangrijke afspraken. De focus ligt dit jaar op back to basic, goede voeding, meditatie, spiritualiteit en gezond leven. Steeds meer mensen zullen zich hier bewuster van worden.

Wat zijn de goede plekken in je woning of kantoor dit jaar?
In ieder gebouw heb je goede en minder goede plekken, dit kan per jaar verschillen. Energie reageert op energie. Net zoals je de humeurige bui van je partner overneemt, reageer jij onbewust ook op je omgeving. Als je de keuze hebt, kies dan voor een vitaliserende of ontspannende plek waar je kunt opladen na een dag hard werken.

In 2018 zijn het zuidoosten, zuiden, zuidwesten en het noordwesten vanwege de jaarsterren de beste plekken. Door hier enkel fysiek aanwezig te zijn word je al ondersteund, dus super goed als je slaapkamer, werkplek of bankstel in een van deze hoeken is. Heb je een voordeur in een van deze richtingen? Top! Door deze veel te gebruiken, activeer je automatisch de positieve energie. Zorg ervoor dat deze gunstige plekken vrij zijn van obstakels en rommel. Rommel is sowieso not done, ook niet in de negatieve sectoren.

Hoe bepaal je de windrichtingen?
Je kunt zelf heel eenvoudig de windrichtingen in jouw woning bepalen. Ga in het centrum van je woning staan, houd een kompas op navelhoogte (verwijder metalen sieraden of riem) en richt recht vooruit. Het kompas geeft aan of de richting waar je naar kijkt het zuidoosten of bijvoorbeeld contra het noordwesten is.

Welke hoeken zo min mogelijk gebruiken? 
Nu je de goede plekken in je woning weet, bekijken we ook de minder gunstige hoeken. Verblijf dit jaar zo min mogelijk in het noorden (dit is toch wel de meest grote basterd), het westen, noordoosten en het oosten. Ben je fysiek bijna niet aanwezig (zoals in een badkamer, toilet of schuur), no worries. Is je slaapkamer hier, je werkplek of je voordeur, neem dan maatregelen. Misschien kun je van kamer wisselen, je bed of bureau verplaatsen naar een andere hoek of de achterdeur gebruiken? Lukt dit niet, neutraliseer de energie dan met behulp van de vijf elementen.

Neutraliseren
Noorden: voeg in het noorden metaal accenten en hout toe. Het liefst echte planten (niet in de slaapkamer) of anders de kleur groen.
Westen: in het westen kun je dezelfde remedies toepassen als in het noorden.
Noordoosten: voeg hier vuur elementen toe, brand een paar uur per dag een sfeerlichtje of voeg een rode kleur toe. Je kunt hier ook een groot aarde element plaatsen.
Oosten: plaats hier een schaal yin water of de kleur blauw.

Renovatieplannen?
Wil je dit jaar renoveren in huis of in de tuin, vermijd dan het noorden, noordwest 1 en zuidoost 1 (een windrichting is opgedeeld in drie keer 15 graden. De 1 staat voor de eerste 15 graden). Moet je toch aan de slag? Start en eindig dan in een goede sector, bijvoorbeeld in zuidoost 2 of 3, het zuiden, zuidwesten, noordwest 2 of 3 of het centrum. Heb je een woning met een tuin richting zuidoost 1 of noordwest 1, stel dan je plannen toch een jaartje uit. Heb je een werkplek en kijk je naar noordwest 1? Draai dan je bureau minstens 15 graden.

Nu je de goede sectoren in je woning hebt bepaald en weet dat je dit jaar de tijd moet nemen, gaat het vast helemaal goedkomen. Happy 2018!!!

2018 Jaar van de yang aarde Hond

Chinees nieuwjaar en Feng Shui jaarsterren