fbpx

De energie van de winter

evalueren in de winter en afnemende maan

De energie van de winter

Weet jij eigenlijk wat je echt wilt in je leven? Waar je blij van wordt en waarvan je meer wilt ervaren? Vaak focussen we vooral op wat we niet willen en waar we van balen. Volgens de wet van de aantrekkingskracht krijg je waar je je aandacht op richt. Dus als je fijne dingen wilt creëren, is het handig als je weet waar je blij van wordt.

Volg de flow van de natuur

Alles in het leven volgt een bepaalde flow. Als je hierin meegaat ervaar je de minste weerstand. Als we naar de seizoenen kijken, dan staat de winter voor terugtrekken en terugkeren naar binnen, naar jezelf. Dit zie je ook buiten aan de bomen. De winter is het seizoen om te voelen wie je bent, wat je dromen zijn en wat goed voor je is. In de winter kun je het afgelopen jaar evalueren. Waar werd je blij van en waar ben je trots op? Wat wil je verder ontwikkelen en waar wil je afscheid van nemen? Hoe meer je voor jezelf duidelijk hebt wat je wilt in je leven, hoe zuiverder de zaadjes om in het voorjaar te planten.

Een stapje verder met de maan

Wil je een stapje verder in de wereld van flow en natuurlijke cyclussen, kijk in de avond dan eens omhoog naar de maan. De maan regelt onder andere eb en vloed. Omdat wij voor circa 70 procent uit water en andere vloeistoffen bestaan, heeft de maan ook invloed op ons. De afgelopen dagen heb je de volle maan kunnen bewonderen, de maan is nu weer afgenomen (waning moon). Deze fase staat voor evalueren, loslaten, vergeven van anderen en vooral jezelf en vertrouwen op wat komen gaat. Samengevoegd met de winter is deze laatste week van 2018 dus de perfecte combinatie om een momentje voor jezelf te nemen en jouw focus voor volgend jaar te bepalen. Laat 2019 jouw jaar worden, een jaar vol magie. Ik wens je alvast een spetterende jaarwisseling!