fbpx

De kracht van vrouwelijke energie

Vrouwelijke energie is een staat van ‘zijn’ en vind je in je binnenwereld. Het gaat verder dan mediteren, alhoewel meditatie wel een toegang is. Het is de taal van het hart

De kracht van vrouwelijke energie

Speciaal voor het platform van Powervrouwen, deel ik graag mijn visie over ware power. Namelijk de kracht van vrouwelijke energie. Jarenlang heeft de mannelijke energie geregeerd maar nu is toch echt een ander tijdperk aangebroken. En nee, we gaan het niet hebben over emancipatie…

Vrouwelijke energie omschrijf ik als een oerkracht op een zachte en elegante wijze. Vrouwelijke energie gaat over vertrouwen, overgave en laten ontstaan. Deze energie in jezelf ontdekken en toestaan, brengt rust en bezieling in je leven én in je business.

Hoe vind je deze vrouwelijke kracht in jezelf?

Vrouwelijke energie is een staat van ‘zijn’ en vind je in je binnenwereld. Het gaat verder dan mediteren, alhoewel meditatie wel een toegang is. Het is de taal van het hart. Die taal leren spreken vereist nieuwsgierigheid, een open houding en een rotsvast vertrouwen. Je moet geloven in het grotere geheel.

De basis ligt in je gevoel, bij jouw persoonlijke happy vibe. Jouw happy vibe is een unieke vibratie van energie vrij van obstakels die voornamelijk veroorzaakt worden door je hoofd. Wanneer je inziet dat je hoofd vaak in de weg zit, is het een logisch gevolg om je hoofd af te wijzen of de schuld te geven. Maar dat is nou net niet de bedoeling. Je hoofd is je maatje, je partner in crime. We zetten het hoofd alleen op de verkeerde manier in. Het is onze taak om de balans tussen het hoofd en het hart te herstellen. Het mannelijke versus het vrouwelijke.

Terug naar de juiste rolverdeling

We herstellen de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke door de rollen opnieuw te verdelen. We geven de rol die we aan het mannelijke (het hoofd) hebben gegeven, terug aan de rechtmatige eigenaar, het hart. Zij mag aan het roer om de koers uit te stippelen zodat hij zijn oorspronkelijke rol weer op kan pakken, namelijk de uitvoering. Eerst voelen (vrouwelijk) en dan pas doen (mannelijk). Dit proces is een constante herhaling. Na de actiestand ga je terug naar rust om te voelen en te reflecteren.

Pas dit principe toe bij alles in je leven: voelt het goed en ga je ervoor of kun je beter wachten op een beter aanbod? Moet je reageren en actie ondernemen of mag je afwachten en observeren wat er gebeurt? Vaak reageren we vanuit angst, een gevoel van minderwaardigheid of omdat we bang zijn voor een tekort. Terwijl we ook kunnen vertrouwen op de aantrekkingskracht van jouw eigen happy vibe en wat het universum voor ons in petto heeft. Zorg er wel voor dat je klaar bent om te ontvangen.

Hoe kun je leren ontvangen?

Je kunt ontvangen als het gevoel naar jezelf toe goed is. Dus als jij jezelf waardevol vindt, goed zoals je bent en liefde voor jezelf voelt. Als je echter bang bent voor afwijzing omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent of je vindt jezelf niet belangrijk of niet de moeite waard, dan zet jij jezelf neer met een lage energie. Met deze lage vibratie van energie zul je nooit de cadeau’s ontvangen waar je zo naar verlangt, deze hebben namelijk een andere vibratie, een hogere. De cadeau’s passen wel bij jouw persoonlijke happy vibe, de vibratie van je hart. Als dit gegeven je raakt, dan weet je dat er werk aan de winkel is. Ga aan de slag met jezelf en ruim die onzin dingen van je hoofd op! Word vrij van obstakels en ga creëren vanuit je hart.

Plaats een stip op de horizon en laat het ‘hoe’ los

Creëren vanuit je hart is de weg van moeiteloosheid. Het is zo simpel dat we denken dat het niet waar is. We hoeven het alleen maar te ‘zijn’. Verbind je hart en adem je hartenwens tot leven. Plaats een stip op de horizon zonder verwachtingen over het eindresultaat en de weg ernaar toe. Als je constant in de actiemodus staat (mannelijke energie), is er geen ruimte om dingen als vanzelf te laten ontstaan. Er is geen plek voor het vrouwelijke, namelijk overgave aan het leven zelf. Breng de balans terug en geef prioriteit aan af en toe niets doen en niets moeten. Hoe fijn is het als je strijd, forceren en het gevoel alles te moeten oplossen mag laten gaan?

Met een beetje ruimte en vertrouwen lossen dingen vanzelf op of er ontstaan nieuwe kansen. Iedere dag weer… Laat een beetje magie toe in je leven zodat jij kunt stralen met happy vibes!

Ik wens je veel plezier met de ontdekking van jouw innerlijke kracht!

Liefs,

Paula van Diepen
Feng Shui Designer, Adem & Zen coach