fbpx

De herfst, yin seizoen met een metaal element

De herfst, yin seizoen met metaal element

De herfst, yin seizoen met een metaal element

Van de week een heerlijke yin yoga les gevolgd. Dat doe ik eigenlijk nooit ik kies meestal voor yang. De aard van het beestje zeg maar. Ik werd echter bijzonder verrast. Het thema van de les was de herfst, een yin seizoen met een metaal element. Verrek! Het leek wel Feng Shui! De herfst staat voor verteren en transformeren. Het staat voor lucht, loslaten en ruimte maken voor nieuwe dingen. Na een heftige vuur periode, de zomer (yang), is het in de herfst tijd om naar binnen te keren. Om tot rust te komen en de vruchten te plukken, net als in de natuur eigenlijk. Wat is het toch heerlijk als dingen samenkomen en bevestigd te krijgen dat alles met elkaar verbonden is. Energie is energie, het maakt niet uit op welke manier je ermee werkt, als je jezelf er maar voor openstelt en het laat stromen. Ik was zelf ontzettend toe aan rust en heb blijkbaar precies de juiste yoga les gekozen voor dit moment. Of zou ik me hier onbewust voor opengesteld hebben?