fbpx

Jaar Feng Shui 2021

Jaar Feng Shui 2021

Jaar Feng Shui 2021

In het westen is 2021 gestart. In het oosten moet het jaar van de metaal Os nog beginnen, dat start op 12 februari. Voor het nieuwe Chinese jaar begint bekijk ik altijd de heersende energie. Welke plekken in huis of in je business zijn gunstig om mee te verbinden en brengen succes? Graag deel ik ze met jou zodat jij ook het beste uit het jaar kunt halen. 

De energie van 2021 – bepaal je doelen

Voor de jaar Feng Shui kijken we naar negen verschillende soorten energieën. We noemen deze energieën sterren maar ze zijn in feite gebaseerd op de negen planeten. Jaar Feng Shui gaat om resultaten op de korte termijn. Bepaal je doelen en onderneem actie! De jaar Feng Shui gaat in op 4 februari.

De negen energieën in 2021

Wil jij komend jaar:

Jouw business een boost geven of heb je hulp nodig op dit vlak?

Voer activiteiten zoals netwerken en telefoontjes naar mensen die je verder kunnen helpen uit in het zuiden. Zo maak je contact met de energie van Victory, ster 1.

Een goede gezondheid?

Blijf dan weg uit de noord sector, de energie van ster 2 is niet goed voor je gezondheid. Lukt het niet om hier minder te verblijven? Plaats dan metalen voorwerpen, goud of koper om de energie te verzachten. Een grote plant mag ook (niet in de slaapkamer).

Meer lef om stappen te zetten?

Het zuidwesten is the place to be! Dit is een uitdagende sector omdat ster 3 ook wel de Quarrelsome star wordt genoemd, een energie die ruzie en gekibbel veroorzaakt. Maar als je meer moed nodig hebt, mag je ook uitgedaagd worden. Maak hier je plannen, visualiseer je aanpak en gewenste uitkomst op problemen en uitdagingen. 

Een nieuwe skill leren om je marktwaarde te verhogen of meer romantiek?

Als je jouw inkomen wilt vergroten of meer waardering op je werk wilt krijgen, verhoog dan je marktwaarde door een nieuwe skill te leren. Het oosten is dit jaar perfect om in te leren, je neemt materie sneller op. Ster 4 is de Academic star maar is ook gerelateerd aan romantiek. Met verse bloemen in het oosten activeer je de energie van romance. 

Ongelukken en onvoorziene omstandigheden vermijden?

Blijf dan weg uit het zuidoosten, ster 5 zorgt hier voor calamiteiten. Kun je het zuidoosten niet vermijden, neutraliseer de energie dan met voorwerpen van metaal, goud of koper. Je kunt hier extra een grote plant plaatsen (niet in de slaapkamer).

Meer respect en autoriteit op je werk?

Verblijf veel in het centrum van je woning en voer hier werk gerelateerde zaken uit. Zo activeer je Ster 6, de energie van leiderschap, daadkracht en prestaties. 

Minder misverstanden en een betere relatie met collega’s?

Vermijd dit jaar dan het noordwesten waar ster 7 huist. Is het niet mogelijk om hier minder te verblijven, wees je dan bewust van deze energie, let op je woorden en tel wat vaker tot tien.

Je inkomen vergroten of een extra bron van inkomsten aanboren?

De favoriete ster 8 met de energie van succes, welvaart en voorspoed zit dit jaar in het westen. Deze sector is uiterst geschikt om te brainstormen en (financiële) plannen te maken. 

Beter zichtbaar worden, vooral online?

Werk je marketing ideeën uit in het noordoosten waar ster 9 voor extra inspiratie zorgt.

Voorbereiding en uitvoering jaar Feng Shui

Bekijk met een kompas de windrichtingen in jouw huis of business. Bijna iedere smartphone heeft een kompas of de mogelijkheid om deze te installeren. Je meet de richtingen vanuit het centrum van een gebouw, zo zie je exact waar en in welke kamer alle (sub)windrichtingen zitten. Het is handig om een plattegrond paraat te hebben, je kunt deze ook zelf tekenen op schaal. Voeg een windroos toe, zo kun je direct aangeven welke ruimte je actief kunt gebruiken of neutraliseren. Gebruik de afbeelding als voorbeeld.

Veel succes en haal het beste uit 2021!