fbpx

First love yourself and the world will love you

Zelfliefde is de sleutel naar meer liefde in je leven

First love yourself and the world will love you

We hebben het vaak over zelfliefde, dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van een ander kunt houden. Maar wat betekent zelfliefde nou eigenlijk echt, hoe voelt het en waarom is het zo’n issue?

Van jezelf houden heeft vooral te maken met het accepteren van alles wat er is. De leuke en minder leuke kanten van jezelf. Nare gevoelens willen we niet voelen, die moeten weg. Loslaten noemen ze dat maar dat is eigenlijk geen juiste term. Loslaten betekent dat het weg moet en hiermee ontken je een deel van jezelf. Nare emoties horen er nu eenmaal bij. Zonder negatieve ervaringen kun je ook niet genieten van de mooie momenten in het leven.

‘Stars can’t shine without darkness’.

Wanneer je echt van jezelf houdt dan omarm je alles wat er binnen in jou is, je ziet en accepteert het. Je laat het er gewoon zijn, voelt het volledig en drukt het niet weg. Zelfliefde betekent ook dat je jezelf op nummer 1 zet en dat jouw behoeften prioriteit hebben.

Wanneer je beter naar jezelf leert kijken, ga je merken dat je leven verandert. Onze buitenwereld is namelijk een reflectie van onze binnenwereld. Onderdrukte gevoelens triggeren situaties in de buitenwereld. Niet om te pesten maar om je te laten zien wat er aan de hand is. Gevoelens willen gewoon gehoord worden. Als ze er niet mogen zijn en jij drukt ze weg, dan komen ze op een andere manier op je pad. Als jij de gevoelens in jezelf durft te zien en aan te gaan, dan kom je ze ook niet meer tegen ‘als vervelende situaties in de buitenwereld of als pijntjes in je lichaam’.

Alles omarmen wat er is, dat is zelfliefde. Wanneer je deze liefdevolle stap voor jezelf zet, ga je ook andere dingen in je leven aantrekken. Liefdevolle mensen en situaties bijvoorbeeld, dus first love yourself and the world will love you!