fbpx

Ik kon niet voelen

Je lichaam is de verbinding naar jezelf

Ik kon niet voelen

Jarenlang dacht ik dat ik niet kon voelen. Zelfs op nare momenten dacht ik niets te voelen terwijl ik onbewust juist van alles voelde. Sferen, spanningen, emoties van anderen. Letterlijk en figuurlijk manoeuvreerde ik overal omheen om de harmonie terug te brengen, uiteraard ten koste van mezelf. Mijn hoofd compenseerde dit ‘gebrek aan gevoel’, die draaide overuren. Na een proces van jaren weet ik dat mijn hoofd mijn gevoelens niet compenseerde maar maskeerde. Mijn hoofd wilde gewoon de controle houden, alsof het erg is om te voelen…

Voelen doe je met je hart en lichaam

Inmiddels heb ik geleerd om de ruis in mijn hoofd te dimmen en me juist te verbinden met mijn gevoel. Voelen doe je met je hart en heel je lichaam. Misschien denk jij ook wel dat je niets voelt, maar als je voor even je hoofd er buiten laat en niet ingaat op je gedachten, dan komt het vanzelf. Probeer je eens bewust te worden van je lichaam. Voelt je lichaam ontspannen of juist strak? Even een moment contact maken met je lichaam is een eerste stap naar meer verbinding met jezelf. Wedden dat je meer voelt dan je denkt!