fbpx

Chinees nieuwjaar, het jaar van de vuur Haan

Chinees nieuwjaar, het jaar van de vuur Haan

Op zaterdag 28 januari start het jaar van de Haan. Dit wordt groots gevierd door de Chinezen met allerlei rituelen. Wat betekent dit nieuwe jaar voor ons?

Afgelopen week heb ik de nieuwjaarslezing bijgewoond bij de Feng Shui Design Academy zodat ik jullie daar alles over kan vertellen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Het jaar van de vuur Haan biedt veel mogelijkheden om geld te verdienen en om welvaart te vergroten. Het thema van het jaar is ‘overwinning en een nieuw begin’ door de centrale rol van de positieve jaarster 1. Mocht je je leven willen veranderen dan kun je rekenen op de steun van deze gunstige ster. Een carrière switch of verhuizing mag je in zo’n jaar niet uitsluiten. 2017 brengt studiegeluk waarin je ook goed je kennis kunt delen. Daarnaast is het een goed jaar voor liefde, om te trouwen, zwanger te worden en te bevallen, vooral voor Apen, Draken en Ratten. Wil je dit geluk extra activeren? Plaats dan een afbeelding van een Haan of een metaal element in het westen – doe dit met een juiste intentie en kijk ernaar positieve gedachten. 2017 brengt creativiteit en nieuwe ideeën. Welvaart kun je voornamelijk vinden op onverwachte plekken of ontstaat door vernieuwing. Naast alle kansen kunnen we conflictsituaties, competitie en botsingen niet vermijden. Het jaar start met spanningen. Door de botsing van water en aarde kunnen we een aardbeving en tsunami verwachten. Ook op emotioneel vlak zal het water binnen jezelf en in relaties voor pieken zorgen. De Haan houdt van flirten dus besteed aandacht aan je partner, vooral als hij of zij een Haantje is. De sleutelwoorden om dit jaar tot een succes te maken zijn vernieuwing en creativiteit. Think out of the box en vind zo verborgen welvaart. Voeg het vuur element toe in je woning – dit jaar niet in het zuiden – en in je kledingstijl (vuur als kaarsen en de kleuren rood, roze en paars). Het wordt in ieder geval een jaar om op ieder vlak van je leven een frisse energie te brengen. Blijf bij jezelf, vertrouw op je eigen kracht en geloof in je eigen kwaliteiten!

De Chinese diertekens De twaalf dieren worden beïnvloed door het nieuwe jaar. Weet jij niet wat jouw dierteken is? Plaats dan een reactie onder dit bericht, dan zoek ik het voor je op.

Rat De Ratten onder ons kunnen een zeer goed jaar verwachten met veel succes en mentor geluk. Negatieve aspecten in je leven worden dit jaar getransformeerd tot positieve zaken. De kleine obstakels die je kunt tegenkomen zul je makkelijk overwinnen dus heb vertrouwen. Gezondheid: je levenskracht is sterk maar neem geen onnodige gezondheidsrisico’s. Geld: je vooruitzichten op geld zijn goed, er komt meer welvaart op je pad. Liefde: je liefdesleven is stabiel en wordt dit jaar alleen maar beter. Haal meer uit het jaar door: de kleuren wit, grijs, goud en zilver te dragen, plaats een metaal element in het noorden en ga netwerken.

Os Ook voor de Os wordt 2017 een fantastisch jaar. Er komen wel kansen op je pad om je business en relaties te verbeteren. Gezondheid: je levenskracht is gemiddeld. Let daarom op je gezondheid, rust goed uit en eet gezond. Geld: op financieel vlak gaat het redelijk, let wel op je uitgaven. Liefde: je liefdesleven verbeterd naarmate het jaar vordert. Haal meer uit het jaar door: blauw of groen te dragen, plaats roze bloemen of andere liefdessymbolen in het noordoosten.

Tijger Voor Tijgers wordt 2017 beter dan het voorgaande jaar. Je kunt rekenen op nieuw geluk en kansen, deze verlopen wel wat trager dus heb geduld. Ook zijn er studie mogelijkheden. Er is wel kans op oplichting, dus let op in situaties waar dit voor kan komen. Gezondheid: je gezondheid is gemiddeld. Versterk jezelf, neem voldoende rust, mediteer en ga relaxen in de sauna. Geld: je kunt dit jaar goede rijkdom verwachten, vooral in de herfst. Liefde: 2017 is een goed jaar voor je liefdesleven en sociale contacten. Haal meer uit het jaar door: blauw of groen te dragen, plaats bloemen in het noordoosten en bescherm jezelf met een blauwe talisman (aan je tas bijvoorbeeld).

Konijn De Konijntjes onder ons worden dit jaar, als tegenpool van het jaardier Haan, verzwakt door de Haan energie. Maar niet getreurd, ster 8 brengt jou voorspoed en succes op korte termijn. A positive mind is het halve werk dus geloof in jezelf, heb vertrouwen en go with the flow. Gezondheid: je gezondheid is minder dit jaar dus zorg goed voor jezelf. Luister naar je lichaam. Geld: je financiën zijn goed maar neem geen onnodige risico’s. Liefde: ook je liefdesleven ziet er dit jaar goed uit. Haal meer uit het jaar door: de kleuren rood, roze en paars te dragen, neem een rode portemonnee of tas en plaats een aarde en vuur element in het oosten. Je kunt een afbeelding van een Draak in het oosten plaatsen om jezelf te beschermen.

Draak De Draak heeft de Haan als geheime vriend en kan daarom profiteren van deze energie. Het wordt een goed jaar met kansen op succes op zowel de korte als lange termijn. Wel kunnen er onverwachts kleine obstakels op je pad komen. Gezondheid: je gezondheid is gemiddeld. Zorg voor voldoende slaap en rust, eet gezond en vermijd stress. Geld: de vooruitzichten op geld zijn goed, vooral snel verdiend klein geld. Liefde: je liefdesleven is rooskleuring, er is kans op een nieuwe liefde of een huwelijk. Haal meer uit het jaar door: de kleur groen te dragen, neem een groene portemonnee of draag Jade bij je. Vogels doen je goed als symbool, daarnaast kun je een plant in het zuidoosten plaatsen. Slang Slangen kunnen een zeer goed jaar verwachten, vooral in business. Onderneem, investeer en maak nieuwe plannen voor de toekomst. Gezondheid: je gezondheid is erg goed. Geld: je financiële plaatje is sterk, geld is onderweg op de langere termijn. Liefde: je liefdesleven verloopt rustig, er is potentie aanwezig. Haal meer uit je jaar door: de kleur groen te dragen, neem een rode portemonnee en draag Jade of diamanten. Ook voor jou geldt dat je een plant in het zuidoosten kunt plaatsen.

Paard Paarden gaan een uitdagend jaar tegemoet, je kunt obstakels verwachten. Laat je echter niet uit het veld slaan, positieve gedachten zijn het halve werk. Je levenskracht is sterk waardoor je uiteindelijk overwint. Gezondheid: sterk Geld: je financiën zijn gemiddeld. Liefde: houd de focus en blijf investeren. Haal meer uit het jaar door: de kleuren groen en wit te dragen, draag een beschermengeltje bij je en plaats planten en een metalen decoratie in het zuiden. Schaap (Geit) Voor de Schapen wordt 2017 een actief jaar met mogelijkheden op carrière geluk en een goed inkomen. Er bestaat wel kans op verraad of oplichting door ster 7, let dus goed op bij zaken waar dit voor zou kunnen komen. Lees de kleine lettertjes en vertrouw op je intuïtie . Gezondheid: je gezondheid is neutraal, er is kans op kleine gezondheidsproblemen dus zorg voor jezelf. Neem voldoende rust en eet gezond. Geld: je geldzaken zijn gemiddeld tot redelijk, doe geen grote investeringen. Liefde: dit jaar kun je een gezond en actief liefdesleven ervaren. Haal meer uit het jaar door: de kleur blauw te dragen, neem een paarse portemonnee, brand wierook en plaats yin water in het zuidwesten. Bescherm jezelf met een blauwe talisman, bijvoorbeeld aan je tas.

Aap Voor Apen is het een goed jaar op het gebied van business. Je harde werk brengt resultaten waardoor je financiën kunt verbeteren of kunt uitbreiden. Er is wel kans op oplichting door ster 7 die ook het Schaap beïnvloedt. Let dus goed op bij zaken waar dit voor zou kunnen komen. Lees de kleine lettertjes en vertrouw op je intuïtie. Gezondheid: gemiddeld. Geld: je geldzaken zijn goed, resultaten komen door hard te werken. Liefde: je liefdesleven wordt beter in de tweede helft van het jaar. Haal meer uit het jaar door: de kleuren blauw of paars te dragen, doe aan yoga, brandt witte salie en plaats yin water in het zuidwesten. Bescherm jezelf met een blauwe talisman, bijvoorbeeld aan je tas.

Haan Hoewel het jouw jaar is Haan, wordt het toch een jaar met competitie, jaloezie en roddels. Let daarom op je woorden, tel wat vaker tot tien en laat de boel niet escaleren. Maar niet getreurd, je krijgt steun van Tai Sui en kunt daarom ook kansen op succes verwachten. Gezondheid: gemiddeld. Geld: je geldzaken zijn goed maar wees niet roekeloos. Liefde: het wordt een goed jaar op liefdesvlak, geniet van alle mooie dingen. Haal meer uit het jaar door: de kleuren rood, roze en paars te dragen, je kunt een rode stropdas, horloge of een rode tas dragen. Brandt wierook en plaats een vuur element in het westen. Vogels als symboliek doen je goed.

Hond Honden kunnen dit jaar relaxen en ontspannen door het leven gaan. Voor jou zullen er geen grote veranderingen plaatsvinden. Je kunt kleine successen boeken en krijgt steun van lieve mensen. Ook kun je erkenning voor je werk verwachten. Plan niet teveel sociale verplichtingen, focus op ontspanning en tijd voor jezelf. Gezondheid: gemiddeld, neem wat rust. Geld: je financiën zijn goed met veel kansen om meer welvaart te creëren. Liefde: je liefdesleven is gemiddeld, besteed wat aandacht aan je familie. Haal meer uit het jaar door: de kleuren wit, grijs, zilver en goud te dragen, ook Tijgeroog doet je goed. Plaats een windgong in het noordwesten.

Varken De Varkentjes onder ons kunnen een goed jaar tegemoet zien met kansen op promotie en groei. Je mag best wat risico nemen. Gezondheid: sterk. Geld: je geldzaken zijn goed, maar start geen nieuwe dingen op. Liefde: je liefdesleven is rustig maar er zit potentie in. Haal meer uit het jaar door: de kleuren wit en grijs te dragen, Seleniet doet je goed. Plaats een windgong in het noordwesten.

 

 

Share