fbpx

The power of sound

Klankschaal heling

The power of sound

Geluid is een energie

Afgelopen weekend ben ik met Jorge (mijn man) naar Thermen Bussloo geweest. Wij zijn absoluut sauna fan en hebben er al best wat kunnen ervaren, maar wat een unieke belevenis was dit! Het meest bijzonder was het ritueel met de klankschalen. Tijdens een opgieting met drie heerlijke geuren, werden diverse klankschalen aangeslagen. Door de hitte, de geuren en de trillingen werden alle zintuigen aangesproken. Omdat geluid net als energie een trilling is, kan er door de klankschalen van alles losgetrild worden. Mensen kunnen er emotioneel door worden wat weer helend werkt. Nu heb ik geen potje zitten huilen in de sauna maar ik voelde zeker dat er iets opgeruimd werd!

Space clearing laat je omgeving weer stromen

Om dezelfde reden worden klankschalen toegepast binnen Feng Shui als space clearing. Opgehoopte en verstompte energieën in allerlei hoekjes worden door de trilling weer tot leven gebracht en gaan weer stromen. De ruimte voelt hierdoor frisser en levendiger aan. Met deze ervaring in gedachte zal Jorge vast wat minder vreemd kijken als ik weer eens met mijn klankschaaltje door het huis loop.